Co nejvíce ovlivňuje naše sebevědomí?

Co vlastně nejvíce ovlivňuje to, jaké máme sebevědomí?

Je to nevědomá mysl, kdo utváří naši identitu?

 

Naše identita sídlí v nevědomé mysli – zde jsou všechny naše osobní hodnoty, cíle, motivace a pocity o sobě.

Je to zdroj naší sebemluvy a našeho vnitřního kritika. Je to místo, kde se formují a rozvíjejí naše základní přesvědčení, často prostřednictvím zážitků z raného dětství nebo traumatických událostí. Věci, které představují naše vědomé uvědomění, jsou jen „špičkou ledovce“. Zbytek informací, které jsou mimo vědomé uvědomění, leží pod povrchem. I když tyto informace nemusí být přístupné vědomě, stále mají vliv na aktuální chování. Ve skutečnosti přes 95% našeho dne řídí podvědomí.

Tvé sebevědomí je rovno tomu, jak se chováš Ty sama k sobě. 

Ať už vědomě, nebo nevědomě.

 

Je možné přeprogramování podvědomé mysli?

Můžeme mít díky tomu větší sebevědomí?


Základní chování, přesvědčení a postoje, které pozorujeme u našich rodičů, a stejně tak i traumatizující prožitky, se v raném dětském věku stávají ‚pevně zapojenými‘ jako synaptické (chemické) neuro-cesty v našich podvědomých myslích. Jakmile jsou "nahrané" do podvědomí, ovládají naši biologii po zbytek našich životů, pokud nedokážeme přijít na způsob, jak je přeprogramovat. Žijeme tak často svůj život na základě přesvědčení, které jsme si vytvořili, když nám bylo například 5 let. 
To není tak dobrá zpráva, že? Dobrou zprávou ale je, že je možné "vnitřní přeprogramování", které může v každém věku změnit naše přesvědčení, i emoce. Toto "vnitřní přeprogramování" je vpodstatě transformace (uvolnění) negativní energie z našich hlubokých vrstev, tedy podvědomí a nevědomí.
Pojďme se podívat na to, jakým způsobem provést změny v podvědomí nebo nevědomí tak, abychom byli více sami sebou, abychom byli sebevědomější a celá naše bytost harmoničtější. Zde je několik metod, díky kterým je možné toho dosáhnout:

Pro hlubší práci, která je často vyžadována, se doporučují různé techniky jako meditace, hypnóza, NLP, desenzibilizace, a také několik, se kterými pracuji i ve Vnitřní regeneraci: PSYCHK®EMOČNÍ KÓDTRANSFORMAČNÍ KVANTOVÝ DECH a ENERGETICKÉ SEZENÍ.

 

Dokud se Tvé nevědomí nedostane do Tvé vědomé pozornosti,

bude řídit Tvůj život a budeš tomu říkat osud.

–Carl Gustav Jung


Pokud chceš opravdovou změnu v životě, je potřeba se zabývat tím, co je v hlubších vrstvách. Postupně je odkrývat a transformovat. Je to vnitřní práce se sebou, díky které začneš měnit svůj vnitřní systém přesvědčení. Změníš i své pocity a chování a změníš i svoji osobitou energii. Nevíš si s tím sama rady? Můžeš začít tady 😊